Krem czekoladowo-pomarańczowy zawiera naturalne składniki, które:
- odżywiają
- nawilżają i zmiękczają
- działają antyoksydacyjnie
- poprawiają samopoczucie
Relaksujący zabieg czekoladowy pozwala „rozkoszować się słodkościami” bez spożywania kalorycznej czekolady. Działa on pozytywnie na skórę, gdyż odżywia ją, nawilża i wygładza oraz na zmysły, gdyż poprawia samopoczucie. Stosowany w zabiegach seryjnych posiada działanie drenujące i antycellulitowe. W szczególności polecany dla osób zestresowanych oraz w przypadku suchej skóry wymagającej szybkiej regeneracji i odżywienia.
Kakao
Nasiona kakao posiadają bogaty skład biochemiczny. Zawierają ponad 800 molekuł o właściwościach nawilżających, tonizujących, rewitalizujących i regeneracyjnych.
Kakao zawiera:
- Minerały i składniki mineralne: wapń, żelazo, magnez i fosfor. Witaminy A, E oraz z grupy B.
- Tryptophan, który jest wykorzystywany przez mózg do wytwarzania neuroprzekaźnika zwanego serotoniną (tzw. hormonu szczęścia) . Wysoki poziom serotoniny wywołuje poczucie szczęścia.
- Phenylethylamine, podczas gdy tryptophan może być uznany jako “czekoladowa ecstasy” inny składnik chemiczny phenylethylamine uzyskał przydomek „czekoladowej amfetaminy”. Wysoki poziom tego neuroprzekaźnika pomaga wywołać uczucie podekscytowania.
- Substancje aromatyczne